Bitcoin matematică. Cum funcționează Bitcoin? - Bitcoin


Aceasta este o întrebare ce de multe ori creează confuzie.

bitcoin svg bitcoin mining python

Uite o explicaţie rapidă! Elemente de bază pentru un utilizator nou Ca utilizator nou, poți începe să folosești Bitcoin fără să înţelegi detaliile tehnice.

  • И все переформатирую.
  • Cum funcționează Bitcoin? - Bitcoin

Odată instalat un portofel Bitcoin pe calculator sau telefonul mobil, îţi va genera prima adresă Bitcoin și poți crea una bitcoin matematică fiecare dată când ai nevoie. Această adresă poate fi arătată prietenilor pentru a te putea plăti sau viceversa.

bitcoin în telugu bitcoin wallet în cont bancar

De fapt, bitcoin matematică destul de similar cu modul în care funcționează emailul, cu excepția că adresele Bitcoin ar trebui folosite doar o dată. Solduri - lanţul de blocuri Lanţul de blocuri este un registru public comun pe care se bazează întreaga reţea Bitcoin. Toate tranzacţiile confirmate sunt incluse în lanţul de blocuri.

best wallet bitcoin desktop generați adresa de depozit bitcoin în paypal

În acest fel, portofelele Bitcoin pot calcula bitcoin matematică ce pot fi cheltuite şi tranzacţiile noi pot fi verificate că implică bitcoini ce într-adevăr sunt deţinuţi de plătitor. Integritatea şi ordinea cronologică a lanţului de blocuri sunt împuternicite de criptografie. Tranzacții - chei private O tranzacţie reprezintă un transfer de valoare între portofele Bitcoin ce este inclus în lanţul de blocuri.

dubai cryptocurrency schimb bitcoin broker mt4

Portofelele Bitcoin păstrează o parte secretă de date numită cheie privată sau sămânţă, ce este folosită pentru a semna tranzacţii, oferind o dovadă matematică că provine de la deţinătorul portofelului.

Bitcoin matematică de asemenea previne alterarea tranzacţiei de către altcineva după ce a fost emisă.

Toate tranzacţiile sunt emise între utilizatori şi de obicei încep să fie confirmate de către reţea în următoarele 10 minute, printr-un proces numit minat. Procesare - minerit Minatul este un sistem consensual distribuit folosit pentru a confirma tranzacţiile în aşteptare prin includerea lor în lanţul de blocuri.

Schimbă bitcoini cu cineva din apropierea ta. Câştigă bitcoini intr-un mod competitiv prin minerit. În timp ce este posibil să găseşti persoane ce doresc să vândă bitcoini plătind prin card de credit sau PayPal, majoritatea exchange-urilor nu oferă finanţare prin aceste mijloace de plată. Acest lucru se întâmplă din cauza cazurilor în care cineva cumpără bitcoini folosind PayPal, doar ca mai târziu să-şi recupereze jumătatea lor din bitcoin matematică.

Minatul impune o ordine cronologică în lanţul de blocuri, protejează neutralitatea reţelei şi de asemenea permite diferitelor calculatoare bitcoin matematică reţea să cadă de acord asupra condiţiei sistemului. Pentru a fi confirmate, tranzacţiile trebuie să fie bitcoin matematică într-un bloc ce respectă reguli criptografice foarte stricte ce va fi verificat de reţeaua Bitcoin.

bitcoin trading pentru idioți trading btc vs usd

Aceste reguli previn blocurile anterioare să fie modificate pentru că astfel s-ar invalida toate blocurile următoare. Minatul de bitcoin matematică este echivalentul unei loterii competitive ce previne un caz în care un individ poate să adauge cu uşurinţă blocuri noi în mod consecutiv în lanţul de blocuri.

În acest fel, niciun individ nu poate controla ce este bitcoin 27 în lanţul de blocuri sau să înlocuiască părţi din lanţul de blocuri pentru a retrage tranzacţiile proprii.

Criptografia asimetrică utilizează o pereche de chei asimetrice publică și privată. Transferul de sume între conturile publice folosește cheile criptografice publice pentru a confirma tranzacțiile și a preveni dubla-cheltuire. Cheia publică este utilizată pentru criptarea unui text, care apoi nu poate fi decodificat decât folosind cheia privată corespunzătoare. Criptarea cu cheie publică este folosită în tranzacțiile cu Bitcoin pentru a asigura confidențialitatea.

Mai adânc în viziuna iupurelui Acesta este doar un sumar foarte scurt şi concis al sistemului. Dacă doreşti să intri în detalii, poţi citi lucrarea originală ce descrie designul sistemului, să citeşti documentaţia pentru dezvoltatori şi să explorezi Bitcoin Wiki.

Ce reprezintă Bitcoin?